Top
Rundingan percuma!
×
ONLINE 1 PROMOSI hari ini! Diskaun 35% untuk Insurans Kereta dan Motosikal!!! HANYA ONLINE ORDER - tidak tersedia dengan pusat panggilan.

Pelanggan dari Pulau Morotai baru saja membeli Insurans Kesihatan daripada Insurans Takaful Am

×

Cara Memfailkan Tuntutan

Walaupun kami berharap bahawa anda tidak akan berada dalam keadaan yang tidak diingini, kami tahu bahawa dalam kehidupan beberapa perkara kadang-kadang berlaku. Mempunyai perlindungan insurans yang betul di tempatnya memberikan anda satu keping minda - dan Asura mahu memastikan bahawa setiap kali anda perlu memfailkan tuntutan ini akan menjadi semudah dan mudah mungkin.

Oleh itu, dengan semua polisi insurans yang dibeli melalui Asura, anda boleh memfailkan tuntutan anda 100% secara digital melalui laman web atau aplikasi kami. Sebagai alternatif, anda boleh bercakap dengan salah satu ejen mesra kami dan menghubungi kami. Pakar insurans kami akan sentiasa membantu anda sehingga tuntutan anda diselesaikan sepenuhnya.

Langkah 1

Selepas mengalami insiden yang dilindungi oleh polisi insurans anda, sila pastikan anda dan keluarga anda selamat dan kemudian log masuk ke laman web atau aplikasi kami untuk memulakan proses tuntutan.

Step 2

Selepas log masuk, sila pilih dasar yang anda ingin memfailkan tuntutan dengan dan pilih pilihan tuntutan.

Langkah 3

Pagkatapos ay mangyaring sundin ang mga madaling hakbang upang isumite ang kinakailangang data, at pakitandaan na maaari kang hilingin na mag-upload ng mga larawan at pag-record ng video.

Sebaik sahaja tuntutan anda dihantar, ia akan diproses. Anda akan sentiasa dapat melihat status pemprosesan masa nyata dan akan segera menerima pembayaran tuntutan anda secepat mungkin apabila proses selesai.